2015/10/07

A nana's fabric

Dé zomerhit onder de stoffen dit jaar was ongetwijfeld A nana's fabric van Aime comme Marie. Tencel, jersey, katoen en sweatstof in verschillende kleuren, met één constante: gouden ananassen! Veel prints vind je niet in mijn kleerkast (op een folieke na), want ik vind dat al snel kinderachtig, maar goud is stijlvol genoeg voor 30+, en ananassen zijn gewoon lekker (behalve op pizza en croque monsieur/madame). Dus op momenten dat ik me nog jong genoeg voel, haal ik deze rok uit de kast:


Jawel, fronsjes, het is een uitzondering. Het patroon is de Crescent skirt van Sewaholic, versie A ("slightly gathered" en kort) en wonder boven wonder, het is me gelukt met één meter stof! Al moet ik er meteen bij zeggen dat ik de zakken (yes, zakken!) kleiner heb gemaakt en dat ik mijn buik een heel klein beetje moet intrekken om erin te passen. Zoals je merkt is het geen rok voor elke dag want het gevoel jong én slank te zijn overvalt me niet zo vaak. Weet dus wel dat als je me tegenkomt met deze rok aan, ik een tòpdag heb!

Eentje is geentje, dus kocht ik ook één meter van de zwarte A nana's fabric. Omdat ik er graag een kersverse mama mee wilde plezieren maar er zelf ook verliefd op was, sloot ik een compromis. Baby Lewis kreeg een broekje én een muts (gelukkig vragen babykleertjes weinig stof), ik een leuk detail in mijn tweede Back is Back top:
De zwarte stof is een popeline van bij Eclips in Berchem, het patroon is de Back is Back van Vanessa Pouzet, mijn absolute favoriet van het moment! Ik maakte de top eerder al in wit met kanten detail en koos ook hier voor de zedige versie van de open rug. Het model past perfect, ik vind de afwerking met biais ideaal en ik hou ervan om stoffen te combineren - wat wil je nog meer? Meer details van de ananasjes misschien? Smakelijk!


2 comments: