2015/10/03

Gloria van Les Fusettes

Weinig tijd om te naaien voor mezelf dezer dagen, maar gelukkig heb ik een backlog aan materiaal om over te bloggen. Als eerste op de lijst staat mijn meest recente project: de Gloria-bloes van Les Fusettes:Het patroon is ook beschikbaar als kleedje, maar fronskleedjes zijn zo'n mijn stijl niet. Deze bloes past perfect in mijn bibliothecarisgarderobe: netjes, getailleerd, professioneel. Ze spreken mij in de bibliotheek tenslotte aan met "mevrouw"!

Peplumtops (of tops à basques - het is een Franstalig patroon) zie je tegenwoordig niet meer zo vaak. Mij doen ze vooral denken aan films uit de jaren veertig (His girl Friday, bijvoorbeeld), al was er in de jaren tachtig ook een grote revival. Maar de peplums (pepla?) van toen zijn mij iets te extravagant, ik hou het liever bij die simpele schuine lijn die de heupen moet accentueren. Nadat ik eerder al een patroon uit Burda probeerde en in de vuilbak mocht kegelen was ik heel opgetogen dat ik deze versie vond! De combinatie met de uitstaande mouwtjes deed het hem. Ik ben momenteel in een Bowie-periode en kan maar niet genoeg krijgen van zijn Ziggy Stardust-kostuums. Onder andere deze fascineert me al een paar weken:

De kapmouwtjes in de Gloriabloes zijn gelukkig iets subtieler.

Rest me nog het patroon te bespreken: easy peasy. Behalve dat ik het mezelf moeilijk had gemaakt door iets te kwistig in de tailleband te knippen. Maar ik heb het kunnen fixen, mits breinbrekende berekeningen. Ik vond de uitleg van Les Fusettes nu wel niet bepaald op beginnersniveau - en dat bedoel ik voor zowel beginnende naaiers als voor mensen met een basiskennis Frans. Ik heb het patroon vooral op basis van vorige projecten gemaakt, maar dat ging wel vlot.

De stof kocht ik op het Stoffenspektakel, de knopen zijn gerecupereerd van een oude jas.

2 comments:

 1. He verdorie, nu had ik jou daar wel graag eens in gezien!
  Ik kijk in ieder geval al uit naar de rest van je archief :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik zit helaas zonder fotograaf! Dat is meteen ook de reden waarom dat archief zich zo heeft opgestapeld...

   Delete